Home
 Chi Neng Qigong  Ki-training  Beweegcoach  Reizen  & ZichtBahr Fotografie 
 
  Cursussen & Workshops
  Wie ben ik
  Contact & Aanmelding
  Testimonials
  Links

 
 

Hallo, ik ben Christiane Bahr-van Luijn (51). Bewegen maakt mij altijd heel erg blij. Het geeft me zo’n goed en voldaan gevoel. In beweging komen helpt mij altijd in alle situaties. Daarom breng ik anderen ook graag in beweging, omdat ik weet hoe goed het doet, op fysiek én mentaal vlak.

In 2002 ben ik begonnen met Chi Neng Qigong. Ik raakte zo enthousiast, dat ik naast mijn beroep als fotografe (ZichtBahr fotografie) aan het Nederlandse Chi Neng Instituut®  van Patricia van Walstijn de opleiding tot Chi Neng instructeur heb gevolgd, voor zowel volwassenen als kinderen.Tevens heb ik vele

 

 

In 2016 heb ik mijn opleiding voor beweegcoach afgerond. Door deze prachtige opleiding kan ik nog meer middelen aanreiken om iemand te ondersteunen, de balans terug te vinden, mentaal en fysiek te herstellen.
Met deze mooie combinatie en ervaring als Ki trainer, Qigong instructeur en beweegcoach help ik je graag verder.

 
 

trainingen van Chinese leraren bijgewoond zoals o.a. Luke Chan, Ooi Kean Hin en Li Hongshi. Daarnaast heb ik mij bekwaamd in het geven van Ki-trainingen.

Samen met mijn echtgenoot René van Luijn heb ik jarenlang cursussen en workshops gegeven. Helaas is hij eind 2009 overleden aan een chronische ziekte. Uit eigen ervaring (de moeilijke tijd voor en na de dood van René), weet ik nu dat Ki-training en Chi Neng Qigong kunnen helpen rust te geven, in balans te blijven en weer in balans te komen.

 

Bij mij staan plezier en eenvoud voorop; makkelijke oefeningen die je in het dagelijks leven direct kunt toepassen.
Mensen raken door allerlei redenen uit balans, ik help je graag om dit terug te pakken en te verstevigen.

 

 

 

In Memoriam
René van Luijn
30.03.1964
21.11.2009


Ik wil op deze website mijn overleden man
René van Luijn herdenken. Hij was voor mij en vele anderen een grote inspiratiebron.
René leed aan de ziekte Cystic Fibrosis (taaislijmziekte), die hem steeds meer beperkte in zijn dagelijks leven. Vanaf zijn 17e heeft hij geleefd met één long die ook nog regelmatig ontstoken was. Zijn longinhoud was slechts 11%. Hij legde zich daar niet bij neer en was altijd op zoek naar manieren om het maximale uit zijn leven te halen.

     
 

Uiteindelijk vond hij een manier om met minimale inspanning het maximale te bereiken. Door Chi Neng kwam hij van de zuurstof af en knapte hij enorm op. De Ki-training hielp hem te ontspannen en te focussen. Hij is vele jaren ouder geworden dan de artsen voor mogelijk hadden gehouden. Waar hij aanvankelijk overleefde op wilskracht, kon hij later vanuit ontspanning ongekende prestaties leveren.

René is eind 2009 overleden op 45-jarige leeftijd.