Home
 Chi Neng Qigong  Ki-training  Beweegcoach  Reizen  & ZichtBahr Fotografie 
 
  Cursussen & Workshops
  Wie ben ik
  Contact & Aanmelding
  Testimonials
  Links

 

Ervaringen van cursisten:

Het gezellige, ongedwongene van de trainingen draagt bij aan de ontspanning.
De Ki-training die ik 2009 gevolgd heb , nog met René erbij, heeft me van de ene verbazing in de andere laten vallen en me doen inzien dat je lichamelijk tot veel meer in staat bent dan je denkt.
Het enige dat je tegenhoudt is je geest.

Irene:
superleuk, heel praktisch, meteen effect. Ik voel me zekerder, kan goed ontspannen en ga ervoor.

Esther:
“ heel waardevol, dat zo iets “simpels” zo veel kan doen”

Marieke:
een echte eye-opener, heel bijzonder om te ervaren. Door dit toe te passen, kunnen mentale en fysieke inspanningen makkelijker worden.

Super leuke leerzame cursus met veel enthousiasme en vrolijkheid.

EO:
Ik vond de KI workshop: Een hele mooie ervaring. Fantastisch te ervaren dat je met zoveel minder inspanning zoveel meer kunt.

Wat ik het leukst vond: Jouw enthousiasme en bevlogenheid vond ik misschien wel het mooist.

Wat ik het meest leerzaam vond: Het bewust worden van de interactie tussen lichaam en geest.

Debby:
zeer nuttige cursus, goede sfeer, helpt ontspannen. Overdag kan ik me druk maken over van alles en nog wat. Heb ook vaak lastige gesprekken. Door Ki ben ik bewust van mezelf, ik ben rustiger, kan beter nadenken, ruimte in mijn hoofd. Ik kan beter bij mezelf blijven.

Chiquita:
Om mezelf in mijn professie verder te ontwikkelen heb ik bij Christiane de Ki training gevolgd. In deze training heb ik nog meer geleerd hoe ik mijn eigen kracht optimaal kan benutten. En dit op een geheel bijzondere wijze, vanuit ontspannenheid en focus meer niet. Geen enkele spierkracht komt daar aan te pas. Een hele mooie ervaring hoe eenvoud zoveel effect kan hebben. Het is ook voor mij een mooie aanvulling die ik gebruik in mijn werk.
Daarnaast is Christiane een warme persoonlijkheid die vanuit diezelfde ontspannenheid de training geeft.

Magriet:
Nu kan ik bewuster ontspannen ook op lastige momenten

verbazingwekkend! Bewustworden van je mogelijkheden, leren focussen en concentreren. Nu kan ik meer bij mezelf blijven. Wat een lieve docente met veel humor.

Lidy:
interessante verrassende cursus met leuke voorbeelden en oefeningen. Fantastische lerares, heb er van genoten.

Als beloofd een berichtje over de zevenheuvelnachtloop,die ik gister inderdaad gelopen heb. Heb een boel aan Ki gedacht en heerlijk gelopen, was bij binnenkomst ook niet moe, hadden zo nog een paar kilometers bij gekund , of ik had natuurlijk harder kunnen lopen.Maar blij, en ook best trots, dat ik het gedaan heb, denk toch ook mede dank zij jou.

P.:
ik ben nu meer uit mijn hoofd, beter geaard, heb minder koude voeten en minder hoofdpijn.

Roos:
super leerzaam, leuk gegeven, positieve energie
Bijzonder, de kracht van ontspanning te ervaren

Willem:
erg de moeite waard. Erg nuttig voor dagelijks gebruik bij alle bewegingen en rust. Het meest leerzame vond ik, hoe ik meer energie krijg.

S.:
Ik ben blij dat ik de workshop Ki gevolgd heb. Ik gebruik het elke dag.
Het werkt echt! Door de dag heen vergeet ik het ook nog wel eens. Ik roep mezelf weer tot de orde
en meteen merk ik aan mijn energie dat ik weer op het goede spoor zit. Het geeft me veel, ik blijf
oefenen. Dank voor je enthousiasme,en de lessen die ik van je mocht leren.

Sander:
Als ik de Ki principes met hardlopen toepas, loop ik rechterop zodat ik met minder inspanning sneller loop.

Han:
heel praktisch en overal toepasbaar. Je laat iederen ervaren, dat je het zelf kunt, dat je alles zelf al in huis hebt, om het te kunnen toepassen

“Ik merkte de kracht van Ki gelijk. Minder geploeter met benen en armen, de kracht komt vanuit je buik, die lijkt aan te sturen, waardoor je zeer ontspannen en moeiteloos zwemt en blijkbaar toch flink wat vaart maakt. Ik zwem nu heel wat mensen voorbij. Ook hoef ik niet te pauseren en heb ik nog heel wat energie over daarna.” HF

Mart :
Ik heb enorm genoten van je KI training, en het werpt echt voortdurend vruchten af. Ik heb veel meer energie, en inderdaad, de boekhouding ging al stukken meer ontspannen! Ik hoop elkaar bij een volgende training weer te zien!
Heel veel dank voor alles wat je ons/mij hebt geleerd om weer prettig te kunnen functioneren.

"je bent sterker dan je denkt
een bevestiging"

"heel leerzaam, hoe met gevoelens om te gaan, die je raken. "Learie

Debbie V:
"Zeer verhelderend. Ik had er geen idee van wat je allemaal zelf kunt doen. Met zo weinig inspanning zo veel kunnen bereiken. Heel erg jammer, dat ik dit nu pas ontdek.
Het meest leerzaam vond ik, dat je zo makkelijk bij je eigen kracht kunt komen en dit meteen kunt gebruiken."

Annemieke:
"Verbazingwekkend goed werken
“Het” doen uitproberen. Ervaren dat het ECHT ook bij mij werkt vond ik het leukst."

Corry:
heel wonderbaarlijk en fijne cursus. Ik leer mezelf bewust te zijn om mijn gedachte en energie anders te gebruiken. ik voel me nu s'ochtends met opstaan fitter dan normaal. Weinig lichamelijke klachten.

"Verrijking, eye-opener, makkelijk toepasbaar. Het maakt je krachtiger. Het geeft je meer zelfvertrouwen"

Marjan:
“dit is toepasbaar tijdens sport en gewone leven. Toegepast tijdens tennis. Aandacht op gewicht lag: stevig staan+ bijna geen fouten meer!”

Harriet:
“ dankjewel voor deze “levenslessen in verbinding”. Bijzonder leerzaam waren, dat je lichaam je aandacht volgt, de kracht van de eenvoud en het omgaan met weerstand/ afbreuk van buiten. De Ki training was ontspannend, aandachtig en zorgvuldig. Leuk je gedrevenheid te zien. Vooral de transfers naar situaties in je leven die je ervaart of tegen kunt komen maken het bijzonder waardevol.”

Claudia:
“helemaal geweldig! Leerzaam, leuk, inspirerend, heel erg goed en enthousiast gegeven.  Je ervaart heel erg goed je kracht, de kracht van gedachten en focus. Een aanrader!

Sarian:
“De Ki cursus was erg leuk en waardevol. Ik kan de oefeningen zelf thuis doen en ben me bewuster van mijn lijf en mijn gedachten. Kleine “ingrepen” kunnen een groot effect hebben Super ! Ik ben sterker dan ik dacht en vanuit ontspanning kan ik meer. Bedankt Christiane voor je fijne en inspirerende lessen en je aanstekelijke glimlach.

Wil:
“Ik vond het fantastisch, hoe je de oefeningen  combineerde met zaken uit de praktijk. Als een professional. Mijn complimenten! Concrete toepasbaarheid van de Ki principes tijdens de wandeling. En geleerd, dat je beter andere mensen kunt accepteren, dan jezelf verzetten, dus anders omgaan met energie.”

Marry:
“ Leuk en leerzaam steeds weer te ervaren hoe snel ik in mijn hoofd ben en weer terug kan naar mijn kracht. Ik kan het geleerde overall toepassen, dat is fijn en praktisch.”

vanBeem:
“ je word je bewust van je lichaam, gevoel en verstand, die gaan samen”

“ een openbaring! Doen en dan ervaren. Gewaar worden van je eigen kracht. Je enthousiasme en ongdwongen manier van cursus geven waren super”

Dorota:
“ prachtig, je bewust te worden van je energie. Betekenis van je eigen kracht en daar door je eigen mogelijkheden! Mooie wisseling van binnen en buiten oefeningen.”

Pleun:
praktische oefeningen, waardoor je snel leert en voelt wat er gebeurt. Ik gebruik het vooral met zingen en als ik voor mijn koor sta, heeft het onmiddelijk effect.
Christiane, je bent een hele fijne juf, die duidelijk en simpel uitlegt.

Monique:
Wat een openbaring. Nu kan ik rustig blijven, ontspannen. Heb een betere werk- en pianohouding. Ben zekerder in lastige gesprekken.

Alice:
“Super leerzaam dat je je lichaam met je geest zo sterk kunt sturen. Heel leuk de oefeningen buiten op de “berg” te doen en te ervaren. Een bewustwording, dat je lichaam meer kan dan je denkt. Focus brengt je verder en duwt je moeiteloos er doorheen. “

Jolanda:
“ De Ki training was openbarend, verrassend, positief. Je bent een overtuigende docente! Heel goed om door alle oefeningen te ervaren hoe je in en uit je kracht komt. Heel duidelijk voelbaar hoe je vanuit ontspanning kunt lopen, na de oefening met de band om je buik.”

Sander:
Het meeste baat heb ik met hardlopen bij als ik me voorstel dat ik een hand in de rug krijg. Als ik mijn gewicht dan heel iets laag houdt, loop ik rechterop zodat ik met minder inspanning sneller loop.

Rosita:
“ héérlijk! Wist niet wat ik kon verwachten. Het is boven verwachting goed bevallen. Christiane, je doet het heel prettig, rustig en ook met humor.

Anouk:
“het leukste vond ik het ervaren dat je zonder einige moeite echt krachtig kunt zijn! Het meest leerzaam vond ik vooral dat het zo eenvoudig is en dat het voor iedereen werkt. Het is een (natuur) wet.

De training was heel fijn, veel gelachen, prettig, leerzaam. Een rond geheel dat boeiend blijft van de eerste t/m de laatsde minuut. Christiane, ik vind je heel sprankelend, open en je bent zo lekker blij, zacht en proffesioneel en energiek vind ik je.

Esther:
“ zeer de moeite waard! Het was zeer praktisch, duidelijk en grijpbaar”

Gerda:
“Ik heb met veel plezier aan deze cursus deelgenomen, veel geleerd,  veel aangereikt gekregen. Het was boeiend, speels en ervaringsgericht.De ontspannen sfeer en het speelse element waren heel leuk.

R.H.:
“Een gweldige ervaring!! zeer nuttig, fijne docente. Je leert te ontspannen en met minder kracht makkelijk te bewegen.”

Willem:
“ geweldig en heel leerzaam, dat je krachten hebt, waarvan je niet wist dat je die had”

Gea:
“ een eye opener! Het lichaam volgt je aandacht!”

“Bedankt voor je enthousiasme en inspiratie. Dat je zoveel kracht uit lichaam kunt halen, voelen vooral! De “trapsessie” was heel leerzaam, dat je met ontpannen toestand meer kunt bereiken. De Ki training was heel leerzaam, toepasbaar in de prakijk/leven.”

Roos:

“oefenen, verbinden, magic! Je geeft de lessen leuk, luchtig, vrolijk zonder de boodschap te missen! Dit kun je weer meenemen in je dagelijkse praktijk door eenvoudigheid"


"Verder heb ik ondervonden, dat aandacht kracht geeft en dat contact maken op zowel fysiek, als op mentaal gebied maakt, dat er een positieve uitstraling komt naar de ander en mezelf. Vooral herinner ik me de woorden op de fly-over tijdens de avond met de krachtoefeningen: heel bijzonder!!
Alles wat je aandacht geeft en waar je intentie naar toe gaat neemt toe en dit herken ik ook in combinatie met de hypnotherapie en NLP."
Doris

"Na een jaar Chi Neng kan ik zeggen dat ik meer innerlijke rust heb. Ik laat me niet meer opjagen door mijn omgeving. Ik heb meer energie en ben meer in balans.
Chi Neng is voor mij een soort van massage voor mijn lichaam met een hele goed nachtrust tot gevolg."
Marian

"Tijdens de workshop maak je kennis met Chigeng Qigong en doe je ook de oefeningen. Sinds de workshop ben ik me er verder in gaan verdiepen en merk ik dat het ook op andere terreinen positieve effecten heeft. Je leert beter omgaan met stress, je kan opgebouwde spanning makkelijker ontladen en je staat meer relativerend in het leven. Het is makkelijk om te leren en je kan het thuis beoefenen. Sinds ik de oefeningen doe, heb ik bijvoorbeeld voor het eerst sinds 20 jaar geen last meer van klachten in mijn onderrug!"
Mvrgr. Eduard

"Heel erg relaxing"
T.Pietersz

Ik volg nu al een paar jaar Chi Neng-lessen bij Christiane. Ik heb het etiketje “ Chronisch Vermoeidheids Syndroom” , en in mijn zoektocht naar meer kwaliteit van leven ben ik per ongeluk in aanraking gekomen met Chi Neng Qigong. Door Chi Neng heb ik veel geleerd over mijn eigen lijf en de energievoorraad die ik met de oefeningen weer kan laten stromen. Ik voel me beter in mijn eigen lijf, kan ook veel gemakkelijker tot ontspanning en rust komen, waar ik eerder vooral in mijn hoofd vluchtte of bleef hangen.
Door Chi Neng heb ik meer bereik gekregen qua energie en kan ik efficiënter van deze energie gebruik maken. Dit alles is echter maar de helft van de reden waarom ik nog steeds wekelijks naar de lessen ga. Het is vooral ook bere-gezellig!!
Mariken

"Gaaf ! Goede instructies gekregen, omdat ik Chi Neng nog van vroeger ken."
Olga

"Heel inspirerend. Een stap vooruit. Ik voelde duidelijk de energie stromen en dat de oefeningen steeds meer vanuit ontspanning gingen."
Jolies

Ik had altijd erg veel moeite met me te ontspannen, nu ik geruime tijd chi neng beoefen, kan ik me ontspannen wanneer en waar ik wil. Voor mij een hele goede toevoeging in mijn leven. En ik heb meer (innerlijke) rust gekregen. Voor iedereen een aanrader.
Irma

"Ik zal kort nog even mijn ervaring met Chi Neng aan je melden.
Vrij kort na de 1e lessen heb ik al progressie geboekt. Ik heb al zo'n 30 jaar last van mijn rug, maar de laatse 10 jaar werd het steeds slechter. Eerst heb ik het voetbal moeten laten gaan, daarna ben ik ook gestopt met tennissen. Ik moest dus steeds inleveren. Vorig jaar kon ik nog geen 30 minuten in de tuin werken. In de loop der jaren heb ik heel veel therapiën e.d. afgelopen, maar toch moest ik steeds weer wat inleveren.
Sinds de Chi Neng kan ik weer veel meer met mijn rug, uiteraard wil ik nog steeds meer (en is het me ook wel weer een paar keer in mijn rug geschoten), maar het afglijdende proces is wel omgekeerd en er zit weer progressie in!
Na de 1e gong is het ritme er weer uitgegaan, ik oefen nu nog 2x per week en José als het uitkomt (dus bijna niet meer), maar mijn rug verslechterd gelukkig niet."
Groeten, Ron

"Heel leerzaam en interessant."  
Ghislaine

"Afgelopen zondag ben ik bij de 1-daagse geweest en heb er enorm van genoten. Ik heb al een paar jaar constant pijn in mijn onderrug tijdens de nacht en de afgelopen twee nachten heb ik zonder pijn geslapen!"

"Vond het een fantastische dag, voel eigenlijk de hele week al resultaat (ben in het bezit van een zgn 'frozen shoulder'); de schouder zit veel losser en is echt beweeglijker en dat na eerst een jaar ploeteren met gymnastiekoefeningen!  Je begrijpt, ik ben inmiddels geheel gemotiveerd..."
Albertine

"Met het oefenen gaat het goed. Ik voel me beter, heb meer rust in mijn
leven. Ik weet mijn dag beter in te delen en prioriteiten te stellen. Of het
iets met mijn migraine doet durf ik nog niet te zeggen. "
Claar Lely